Ik werk in: Soest, Amersfoort, Baarn, Hoevelaken, Hoogland, Zeist, Leusden, Huizen, Nijkerk, Barneveld, Hilversum... Bekijk mijn werkgebied op de kaart

Een zelfstandig all round klusbedrijf

Historie

Na mijn korte opgroeiperiode in Scheveningen en Den Haag heb ik achtereenvolgens gewoond in Hoorn, Leeuwarden, Groningen,  Harkstede, terug naar Hoorn, en na 6 jaar in Soest komen wonen in 2010.

Na mijn schoolopleiding (in Groningen) ben ik in 1978 gestart in de installatietechniek als cv monteur en loodgieter. Dat is een interessant vak waarin ik met veel andere technische zaken te maken kreeg. In veel gevallen werd er samengewerkt met andere disciplines, waar ik veel van geleerd heb.

Omdat ik veel zaken interessant heb gevonden, wilde ik op meerdere gebieden in de praktijk meer leren en die kansen heb ik gelukkig gekregen. Veelzijdigheid maakt je multi-inzetbaar en minder afhankelijk.
Na de installatietechniek heb ik achtereenvolgens gewerkt in de schoonmaakbranche, bij Douwe Egberts Operating in het onderhoud van koffieautomaten, bij een bedrijf dat kasten en keukens maakte voor in de Boeing en Airbus vliegtuigen, bij een bedrijf dat stalen kabelgoten produceerde, en als laatste bij een bedrijf dat aluminium overkappingen en koepels maakte.

Waarom zelfstandig?

Al vanaf mijn jeugd vond ik het leuk om mij in te zetten op het gebied van klussen voor ouderen. Het bedenken van creatieve oplossingen voor praktische zaken is daarbij voor mij toch altijd weer een uitdaging geweest. Daarnaast was en is het natuurlijk prettig om te merken dat een klant tevreden is met hetgeen gedaan is. Ook kwam ik er steeds meer achter dat de zelfstandigheid, het omgaan met ouderen en de afwisseling van werkzaamheden voor mij een goede combinatie was en is.

Het werken in loondienst gaf mij nooit die voldoening in velerlei opzichten maar de stap om zelfstandig te worden vond ik blijkbaar te groot om te zetten. In 2010 was ik er naar mijn idee klaar voor en de crisis in de arbeidsmarkt hielp mij met een duw in de rug. Het heeft weinig nut om achteraf te zeggen dat ik het jaren eerder had moeten doen maar het feit ligt er wel.

In mijn contacten met ouderen, is mij eveneens duidelijk geworden dat een betrouwbare allround klusjesman / onderhoudsman, die zaken signaleert en meedenkt om het zelfstandig wonen te bevorderen, als zeer belangrijk wordt ervaren.

Vanwaar de naam?

Ik heb gekozen voor een naam waaruit mijn doel en mijn streven blijkt: Uitgangspunt is maken wat er gemaakt kan worden. Om de verbinding te maken met mijn geboorteplaats Scheveningen, gebruik ik de fonetische schrijfwijze waarmee het uitspreken van de naam een eigen klank krijgt. De uitspraak lijkt op de ‘i’ van ‘ik’ en dan enigszins uitgerekt.

Omdat de Æ op het internet niet gebruikt kan en mag worden, wordt de schrijfwijze met de losse A en de E (AE) toegepast in het email– en websiteadres .

Met een vriendelijke groet uit het mooie Soest,

Nico de Niet

Praktijk is nog steeds de beste leermeester.